Otevřeno hlasování veřejnosti Národní ceny sociálních služeb Pečovatelka roku

Image
Otevřeno hlasování veřejnosti Národní ceny sociálních služeb Pečovatelka roku
Diakonie ČCE ve spolupráci s Asociací poskytovatelů sociálních služeb i letos pořádá Národní cenu sociálních služeb Pečovatel/ka roku. Její slavnostní vyhlášení proběhne 30. ledna na Novoměstské radnici v Praze. V tomto týdnu, od 11. 12. do 18. 12. 2023 může veřejnost na webových stránkách www.pecovatelkaroku.cz hlasovat v soutěži o vítěze Ceny veřejnosti.
12/12/2023

V anketě Pečovatelka roku finalisty a vítěze v pěti kategoriích vybírá komise složená z odborníků ze sociální oblasti. Kategorie ocenění jsou určeny pro pracovníky v sociálních službách z oblasti terénních a pobytových služeb a pro sociální pracovníky. Pro vedoucí pracovníky je určena speciální kategorie Manažer sociálních služeb.

Cílem Národní ceny je podpořit ty, jejichž každodenním úkolem je pečovat a pomáhat potřebným. Na jednotlivá ocenění jsou každoročně navrhováni mimořádně kvalitně pracující, obětaví a zodpovědní pracovníci a pracovnice sociálních služeb.

„Pomáhající profese jsou mimořádně náročným zaměstnáním, které vyžaduje nejen vysoký stupeň odbornosti, ale i velkou dávku citu a empatie. Lidé v nich pracující jsou opravdovými hrdiny našeho času, věnují totiž své srdce a energii druhým. Jejich úsilí je nedocenitelné a zaslouží si naši podporu a uznání. Velmi oceňuji, že pracovníci v sociálních službách mezi sebou dokáží vybrat jednoho člověka a nominovat ho do Národní ceny sociálních služeb Pečovatel/ka roku. Tento projev společenství ukazuje, jak moc si navzájem váží své práce a jak silný je mezi nimi vztah vzájemného respektu a spolupráce,“ komentuje ocenění Hana Sklenářová, ředitelka Diakonie ČCE.