Otevření Domova Pomněnka

Image
Otevření domova Pomněnka
Známe datum slavnostního otevření. V Novém Městě na Moravě jde do finále vznik Domova Pomněnka. Bude mít kapacitu 30 lůžek pro lidi s Alzheimerovou nemocí a dalšími typy demence. Jde o službu, kterou v místě dosud nikdo neposkytoval. Cílem je, aby senioři zůstali v dosahu svých blízkých tam, kde prožili většinu svého života. Stavbu Pomněnky zaštiťuje Diakonie Myslibořice.
11/03/2024

Spousta práce před námi


Hrubá stavba je hotová. Vypsali jsme výběrová řízení na pracovní pozice v Pomněnce a její slavnostní otevření plánujeme na víkend 17. a 18. srpna 2024. Přijeďte! Do té doby však máme spoustu práce před sebou. 


Pro budoucí obyvatele Pomněnky pořizujeme potřebné vybavení: pečovatelská lůžka, křesla, stoly, židle a další nábytek do společných prostor. Nezvládli bychom to bez podpory tisíců dárců, kterým není péče o seniory s demencí lhostejná. Proto jsme během února spustili dárcovskou kampaň.


Podpora: Jonáš Mareček 


Tváří kampaně se stal Jonáš Mareček. Tento vynikající mladý biatlonista a novoměstský rodák je plně vytížený sportovní přípravou a účastí na závodech doma i v Evropě. Přesto si našel čas na natáčení televizního spotu pro Pomněnku. „Je důležité podporovat podobné projekty a jsem rád, že k tomu mohu alespoň tímto způsobem přispět,“ říká. Hlavním mediálním partnerem kampaně pro Pomněnku je Česká televize.


Partnerství s českým biatlonem 


Domov Pomněnka se také představil během únorového Mistrovství světa v biatlonu v Novém Městě na Moravě. Po celou dobu šampionátu stál v novoměstské Vysočina Aréně dobročinný fotokoutek. Tam se mohli návštěvníci vyfotit a zároveň podpořit sbírku pro Pomněnku. Kdo se vyfotil, mohl se zároveň zapojit do soutěže o hodnotné ceny od českých biatlonistů. Hrálo se například o závodní lyže s podpisy sportovců Markéty Davidové nebo Michala Krčmáře.