Diakonie prodlužuje předvánoční sbírku Krabice od bot

Image
Diakonie prodlužuje předvánoční sbírku Krabice od bot.
Diakonie prodlužuje ve třetině sběrných míst Krabice od bot, 13. ročníku celorepublikové sbírky vánočních dárků pro děti. Otevřená sběrná místa jsou zveřejněna na webu sbírky krabiceodbot.cz. Sbírka se konala od 20. listopadu do 5. prosince. V jejím průběhu se podařilo vybrat 42 tisíc dárků pro děti z rodin ohrožených chudobou. Stále však chybí dárky pro více než 11 tisíc dětí.
07/12/2023

V loňském roce k dětem v nouzi putovalo 48 394 krabic. Letošní poptávka po dárcích je díky složité ekonomické situaci ještě větší a dobrovolníci na sběrných místech potřebují vybrat více než 53 tisíc dárků. Největší nedostatek dárků je v Praze, Středočeském, Moravskoslezském a Ústeckém kraji.

„Bylo pro nás nepředstavitelné, že by tisíce dětí zůstaly o Vánocích bez dárků. Proto jsme se rozhodli na některých místech sbírku prodloužit. Zapojit se do sbírky je jednoduché. Na webových stránkách krabiceodbot.cz si vyberete nejbližší sběrné místo a registrujete si dárek. Vážíme si skutečně každé krabice“, říká Zdeňka Marešová, členka správní rady Diakonie ČCE, která vede oddělení péče o dárce.

Dárkem to začíná: Krabice online pomáhá dětem po celý rok

Kromě vánoční sbírky dárků lze přispět jakýmkoliv finančním darem do přidružené sbírky Krabice online. Tato sbírka běží celoročně a Diakonie díky ní pomáhá dětem ohroženým chudobou dlouhodobě, například zaplacením doučování, kroužku nebo terapie.