Chráněné bydlení Ovečka
Trpíte duševním onemocněním, a přesto byste chtěli žít samostatně?
Máte však strach, že nezvládnete samostatné bydlení a všechny náležitosti, které k němu patří?
Cítili byste se jistější v prostředí, kde by Vám někdo pomáhal a podporoval Vás v situacích, které zatím neumíte sami vyřešit?

Pokud jste na některé z výše uvedených otázek odpověděli ANO, je možná právě pro Vás určena služba Chráněného bydlení Ovečka.

Kde službu poskytujeme

Hrnčířská 894/27
Brno
chbo@diakoniebrno.cz
Pondělí: 8:00-16:30
Úterý: 8:00-16:30
Středa: 8:00-16:30
Čtvrtek: 8:00-16:30
Pátek: 8:00-16:30
Sobota: Zavřeno
Neděle: Zavřeno

Informace pro uživatele

Posláním Chráněného bydlení Ovečka je umožnit dospělým lidem s dlouhodobým duševním onemocněním žít běžným způsobem života v bezpečném domácím prostředí a podporovat a nacvičovat jejich soběstačnost tak, aby se mohli, v případě svých možností, osamostatnit a žít samostatně v přirozeném prostředí.

Komu službu poskytujeme

Chráněné bydlení Ovečka je určené pro lidi s dlouhodobým duševním onemocněním v těchto kategoriích: F20-F29: schizofrenie, poruchy schizotypální a poruchy s bludy, F30-F39: afektivní poruchy (poruchy nálady) nebo F40-F49: neurotické, stresové a somatoformní poruchy. Služba je poskytována lidem, kteří jsou vlivem duševní nemoci omezeni ve své soběstačnosti a potřebují službu chráněného bydlení jako podporu. Jedná se o osoby, které nejsou schopny samy ani s pomocí rodiny zajistit své životní potřeby nebo jim rodinné prostředí nevyhovuje a mají zájem žít samostatně v chráněných podmínkách.

Jak to u nás vypadá

Kdo u nás pracuje