PŘEDCHÁZÍME ŠKODÁM PO POVODNÍCH

Nejvíc nás prověřily povodně v roce 2013, kdy jsme zajišťovali pomoc ve 13 českých obcích a rozdali téměř 5 milionů korun zasaženým lidem. Vzniklo oddělení humanitární pomoci v ČR, které je připravené okamžitě zasáhnout při příštích povodních a stará se o vzdělávání a motivací víc než 600 dobrovolníků. Více na www.povodne.diakonie.cz. Zapojujeme se také do společného plánování pomoci při přístích povodních s dalšími neziskovkami i záchrannými složkami.

Naším cílem ale je, aby byly následky povodní co nejmenší, proto jsme založili v ČR unikátní projekt Odolná obec, který pomáhá obcím předcházet následkům mimořádných událostí. V minulém roce jsme se s týmem Odolné obce setkávali s lidmi z Křešic, Plaňan, Rudníku a Štětí a diskutovali o tom, jak snížit dopady příštích povodní. Na komunitních setkáních vznikaly informační materiály, které shrnují zkušenosti místních s povodněmi. Pořádali jsme také školení pro učitele a projektové dny pro děti. V letošním roce každou z obcí podpoříme příspěvkem na protipovodňová opatření. Více najdete na www.odolnaobec.cz

IMG_6644 – kopie