Pomozte lidem i přírodě

Podpořte rekonstrukci bydlení pro klienty Diakonie v Litoměřicích nebo v Krabčicích, které budou mít díky moderním technologiím pozitivní dopad na životní prostředí.

POMÁHÁME LIDEM I PŘÍRODĚ

Již třicet let se Diakonie snaží zajistit lidem, kteří se z různých důvodů ocitli ve zdánlivě bezvýchodných situacích, domov, bezpečí, šanci na důstojný život, nové přátele i nové dovednosti. Nic z toho by nebylo možné bez Vaší účasti a solidarity.

Ve střediscích Diakonie v Litoměřicích a v Krabčicích připravujeme realizaci dvou staveb, kde vedle zvýšení kvality služeb našim klientům sledujeme pozitivní dopad na životní prostředí.

Rozpočet obou projektů činí 50 milionů korun. Většinu peněz dostaneme z grantových programů, ale pouze pod podmínkou spolufinancování ve výši 5 -10 % celkových nákladů. Ty chceme získat s pomocí Vás, individuálních dárců.

Chráněné bydlení v Litoměřicích

Vizualizace rekonstrukce bývalých kasárenDiakonie v Litoměřicích provozuje chráněné dílny, kde si lidé s postižením mohou vyzkoušet a osvojit pracovní dovednosti, a díky nim si třeba najít brigádu nebo práci. Dalším krokem k vytoužené samostatnosti je pro ně samostatné bydlení. Chtěli bychom jim toto přání splnit a vybudovat pro ně v prostorách bývalých kasáren chráněné bydlení, splňující nároky ekologických staveb. Jedná se konkrétně o pořízení tepelného čerpadla, rekuperační jednotky, využití srážkové vody a solárních panelů.

Přispěji na chráněné bydlení

Bydlení pro osoby s demencí v Krabčicích

budova Krab

Diakonie v Krabčicích pečuje o seniory a lidi s demencí, kteří zde trvale žijí. Budovu bývalé fary v nedalekých Horních Řepčicích bychom chtěli zrekonstruovat v příjemné bydlení pro osm klientů.  To bude díky zateplení, zvýšení energetické účinnosti a pasivní moderní přístavbě s fotovoltaickými panely také šetrné k životnímu prostředí.

Podpořím bydlení pro lidi s demencí

Přečtěte si příběh Radky z chráněné dílny v Litoměřicích.

pribehy_diakonie_finaly_page-0006

Tady najdete další příběhy. Kliknutím na příběh jej můžete zvětšit.

Kampaň realizujeme v rámci projektu Efix, který hledá cesty pro efektivní financování obnovitelných energetických zdrojů a energetických úspor.

Bez názvu

I accept privacy policy