SLOVO K ZAMYŠLENÍ: Společně fortelně

1. května 2020
SLOVO K ZAMYŠLENÍ: Společně fortelně
1. května 2020 - SLOVO K ZAMYŠLENÍ: Společně fortelně

Čas někdy přináší výzvy, které nevymyslíte. Když hodnota společenství rámovala v Diakonii rok 2019, bylo nabíledni spojení s oslavou třiceti let od obnovené diakonické práce v Česku. S fortelností pro letošní rok to bylo drobet složitější. S čím spojit odbornost, profesní připravenost a profesionální přístup k práci? A přišel koronavirus. Lepší rok pro připomenutí hodnoty fortelnost jsme si vybrat nemohli.

Kde kdo šije roušky. Pracovníci zastupují své kolegy v jiných službách. Vedoucí a ředitelé krizově plánují či shánějí materiální podporu. Ke slovu přichází zručnost, improvizace a především dobrá připravenost. A Diakonie dál slouží a pomáhá. Zkouškou prochází nejen Diakonie sama, ale i celá naše společnost. A jednou si budeme moci připomenout, jak fortelně jsme tímto obdobím společně prošli.

V Diakonii se máme o co opřít, dokonce bych si dovolil říct, že máme být na co hrdí: na fortelnost našich zaměstnanců. Za jejich přístup jim náleží poděkování. Jejich přístup je každému živým příkladem fortelnosti. Za takové povzbuzení děkujeme!

ŠB