Dárci Diakonie pomáhají v Ostravě, Brně a Nýřanech

24. května 2019

Několikrát ročně se mohou střediska a školy Diakonie zúčastnit interní soutěže Dar s velkým D, do které přihlašují své projekty na pomoc dětem, dospělým nebo seniorům. Ty nejzajímavější vždy podpoříme z darů veřejné sbírky, které dárci zaslali na obecnou podporu Diakonie. Tentokrát jsme se rozhodli pro podporu tří projektů v celkové výši 232 105 Kč.

Dárci Diakonie pomáhají v Ostravě, Brně a Nýřanech
24. května 2019 - Dárci Diakonie pomáhají v Ostravě, Brně a Nýřanech

Zahrádky na kolečkách potěší seniory a postižené v Nýřanech

Na zahrádce je přes sezónu spousta práce. A s ní i přirozený pohyb na slunci a čerstvém vzduchu, příležitost dát hlavě odpočinout od starostí a vytvořit něco krásného. Přesně to chceme dopřát seniorům a postiženým žijícím v domě s pečovatelskou službou v Nýřanech u Plzně.

Kvůli věku a zdravotním omezením se ale k běžnému záhonku nesehnou. Proto jim zakoupíme pojízdné vyvýšené záhonky, na kterých mohou pohodlně pracovat v sedě ze židle i invalidního vozíku nebo ve stoje.

DSC_0558 DSC_2940 IMG_2791

Chytrá tabule pro žáky speciální školy v Ostravě

Do speciální školy v Ostravě dochází žáci s kombinovanými vadami ve věku od 5 do 26 let – může se u nich vyskytovat kombinace mentálního postižení, dětské mozkové obrny, smyslových vad a autismu. Výuka takových žáků vyžaduje velkou empatii, trpělivost a kreativitu. A také speciální pomůcky.

IMG_8963 IMG_8924

Chytrá dotyková tabule nabízí možnost vizuální výuky, do které se žáci aktivně zapojují - s takovou mají ve škole vynikající zkušenosti.Tabule umožňuje práci dvěma žákům naráz. Rozpozná, kdy chtějí kreslit, mazat nebo třeba pohybovat obrázky.

Bezpečná terasa pro aktivně strávený čas poslouží klientům denního centra v Brně

000279  000275  P1010535¨Cc

V Centru denních služeb v Brně poskytují seniorům a lidem s demencí podporu a zázemí pro bezproblémové zvládání úkonů všedního dne. Rádi by jim za pěkného počasí umožnili trávit čas na venkovní terase: odpočinkem na slunci, pěstováním bylinek a společnými aktivitami. Terasa ale není v dobrém stavu. Proto ji necháme vydláždit, opatříme ji zábradlím a upravíme přístup na ni tak, aby se po ní klienti mohli bezpečně pohybovat.

Jak funguje Dar s velkým D?

Dar s velkým D je interní soutěž středisek a škol Diakonie, do které přihlašují projekty, zaměřené na přímou podporu klientů. Koná se několikrát ročně. Ty nejzajímavější projekty podpoříme penězi z veřejné sbírky, které dárci věnovali na obecnou podporu Diakonie.

Zaujala Vás naše práce? Přidejte se k našim dárcům.

Podpořte klienty Diakonie