Ve Valašském Meziříčí otevřeli 3D klub

30. dubna 2019

Před budovou Diakonie ve Valašském Meziříčí stojí nově mobilní domek. Nabízí prostor pro setkávání dobrovolníků a najdete v něm také obchod s oblečením. Domek darovala středisku společnost ČEZ Prodej.

Ve Valašském Meziříčí otevřeli 3D klub
30. dubna 2019 - Ve Valašském Meziříčí otevřeli 3D klub

„Chceme vytvořit společný klub otevřený pro všechny zájemce o dobrovolnictví. Seniorům chybí kontakt s mladou generací a i pro mladé bývá setkání se staršími lidmi často velice inspirativní,“ říká ředitel Diakonie ČCE – střediska ve Valašském Meziříčí Miloslav Běťák. „Budeme oslovovat matky na mateřské dovolené i zaměstnance firem, čerstvé penzisty i zkušené aktivní seniory, studenty i nezaměstnané. Klub se stane potřebným zázemím také pro stávající dobrovolníky, kteří již v Diakonii pomáhají. Naším heslem je: Dejte svým dobrým úmyslům 3D rozměr.“

Dalším lákadlem 3D klubu bude dobročinný obchod Darovánek s darovaným oblečením, módními doplňky, hračkami nebo obuví. V Darovánku se budou prodávat i předměty vyrobené v tvůrčí dílně, která bude součástí klubu a na které se budou podílet valašští výtvarníci. Z tržeb Darovánku bude Diakonie financovat část svých nákladů.

Tisková zpráva ke stažení

2 - menší 3 - menší