V BETLÉMĚ je rušno i dávno po Vánocích

10. února 2017

Ve středisku Diakonie BETLÉM na jižní Moravě je živo: klienti chráněného bydlení se nedávno přestěhovali do nových a lepších prostor, připravuje se také slavnostní otevření zbrusu nového Sociálně terapeutického centra.

Přijměte pozvání na návštěvu!

Klienti Arkénie už bydlí "ve svém"
10. února 2017 - V BETLÉMĚ je rušno i dávno po Vánocích

Chráněné bydlení v novém

Život v Chráněném bydlení Arkénie se podobá životu velké, vlídné a harmonické rodiny. Petra, Alenka, Zuzka, Milan, Míša a Tom své radosti i strasti prožívají se svými pečovateli, kteří se je snaží co nejvíce zapojovat do běžného života. Cílem je, aby byli co nejvíce soběstační, dodržovali zdravé návyky a jejich běžný život připomínal život jejich vrstevníků.

betlem 130  betlem 150  betlem 164

Zatímco v původní, pronajaté Arkénii, bydlela pětice mentálně postižených „dospěláků“ po dvojicích, dnes má každý z nich vlastní pokoj. Vše je prostornější a světlejší, na malý dvorek navazuje velká zahrada.

Rehabilitace i tvořivé dílny: Nové sociálně terapeutické centrum

Diakonie BETLÉM také nově poskytuje službu Sociálně terapeutické dílny. Ta je učena dospělým lidem s jakýmkoliv zdravotním postižením. Nabízí zdarma aktivizaci v dílnách, jako je například výroba svíček, mýdla, keramiky, práce se dřevem, textilem apod. V nové budově se také nachází vybavené rehabilitační centrum. Vzniklý venkovní prostor pak poslouží pro bezpečnou relaxaci klientů, ale třeba i pro pořádání menších kulturních a společenských akcí.

Celek  003315_05_047736

Slavnostní otevření se uskuteční v neděli 26. února 2017 od 14 hodin v Brumovicích.
Více také na www.betlem.org.