Naplňte s námi aktovky dětem v nouzi: Sbírka Školákům od srdce

16. srpna 2022

85 % rodin, kterým pomáháme, má potíže na začátku školního roku uhradit školní pomůcky. Diakonie společně s TV Nova spouští další dobročinnou sbírku. Tentokrát budou moci lidé darovat dětem školní potřeby. Sbírka Školákům od srdce se bude konat v sobotu 27. srpna 2022 od 10 do 18 hodin ve vybraných pobočkách sítě hypermarketů Tesco po celé zemi.

Sbírka školákům od srdce
16. srpna 2022 - Naplňte s námi aktovky dětem v nouzi: Sbírka Školákům od srdce

Nový projekt Školákům od srdce má za cíl zajistit školní potřeby pro děti z rodin ohrožených chudobou. Do sbírky se může zapojit úplně každý, stačí při běžném nákupu zakoupit školní a výtvarné potřeby, jako jsou například penály, psací potřeby, sešity, obaly na sešity, štětce, tempery, pravítka, kružítka, lepidla a další. Ty pak předat za pokladnami hypermarketů Tesco dobrovolníkům. Vybrané školní potřeby poté ve spolupráci s desítkami organizací, které dlouhodobě pracují s dětmi v nouzi poputují ke školákům, pro jejichž rodiny jsou výdaje spojené se začátkem školního roku a výbavou do školy příliš vysoké.

Pro sbírku hledáme také dobrovolníky na pomoc s příjmem a rozvozem darů, zejména v těchto lokalitách: České Budějovice, Ostrava Hrabová, Ústí nad Orlicí, Vysoké Mýto, Tachov, Mělník.

Přihlásit se můžete do 26. 8. 20:00 tady, nebo na %dBvR9ke-_FBU196LTqsR9ef4.kmb.

Co darovat SŠ Co darovat 1. stupeň Co darovat 2. stupeň

Diakonie už 12. rokem pořádá Krabici od bot, sbírku pro děti, které moc vánočních dárků nedostávají. V Krabici od bot dárci každoročně darují kolem 50 000 krabic a tři miliony korun na dlouhodobou pomoc. V březnu 2022 jsme spojili síly s TV Nova ve sbírce Krabice od srdce a za jeden víkend shromáždili 30 000 krabic pro radost dětem ukrajinských uprchlíků. Další společná sbírka Školákům od srdce chce pomoci všem potřebným dětem bez ohledu na národnost.

Kde můžete darovat?

Sbírka se uskuteční v 76 pobočkách hypermarketů Tesco po celé republice. Jejich seznam a další informace najdete na webu tn.cz.

Kouknu na to

Nedostanete se 27. srpna na nákup?

Podpořte dlouhodobou pomoc dětem a rodinám v nouzi prostřednictvím naší sbírky Krabice online. Váš dar využijeme na doučování, volnočasové aktivity a terapie pro ohrožené děti a pomoc rodinám v krizi.

Pošlu Krabici online