Krabice od bot: Hledáme sběrná místa i příjemce dárků

23. září 2019

Krabice od bot se za sedm let stala největší sbírkou vánočních dárků v Česku. Těšíme se na letošní osmý ročník, který bude v mnohém mimořádný. Právě teď hledáme zájemce o provoz sběrných míst i organizace, které by měly zájem o dárky pro své klienty.

Krabice od bot: Hledáme sběrná místa i příjemce dárků
23. září 2019 - Krabice od bot: Hledáme sběrná místa i příjemce dárků

Akce Krabice od bot má za cíl potěšit děti z chudších rodin v České republice. Radost těmto dětem udělají zase děti, jimž dospělí pomohou připravit jejich krabici od bot. Tu společně naplní dětskými dárky k Vánocům. Vloni jsme vybralo téměř 40 000 krabic. Letošní sbírka bude probíhat od 25. 11. do 8. 12. 2019. Buďte u toho s námi!

Hledáme sběrná místa

Sběrná místa zajišťují sběr a distribuci dárků ve svém regionu a místní propagaci sbírky. Komunikují s rodinami nebo organizacemi, které dárky přijímají, a s dárci, kteří mají zájem donést dárky na jejich sběrné místo. Každé sběrné místo funguje zároveň jako distributor dárků. Zajištění odbytu dárků před začátkem sbírky je podmínkou otevření sběrného místa. Snažíme se, aby se co nejvíce dárků rozdalo přímo v regionu. Vše funguje na dobrovolné bázi, s podporou organizačního týmu Diakonie. Hledáme ještě několik sběrných míst v Karlovarském a Zlínském kraji. Více informací a přihlášku najdete tady.

Pracujete s ohroženými dětmi a mládeží? Udělejte jim radost dárky z Krabice od bot

Krabice od bot je určena pro děti a mládež do 17 let, kteří na Vánoce moc jiných dárků nedostávají. Sbírka má podtitul Děti darují dětem a nejčastějšími dárci jsou děti, které s rodiči nebo ve školách do krabice zabalí různé dárky, které chtějí jinému dítěti věnovat.Vloni se krabice od bot rozdávaly ve 400 různých organizacích. Nejčastěji to jsou nízkoprahové kluby, azylové domy, zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc, komunitní centra, sociálně aktivizační služby. Více informací pro příjemce dárků najdete tady.

Sledujte Krabici od bot

Všechny novinky o sbírce najdete na www.krabiceodbot.cz a na Facebooku.