Jak jsme se loučili se starou školou V Zápolí

19. září 2022

14. září jsme sešli ve vyklizené speciální škole Diakonie V Zápolí, abychom se rozloučili se starou budovou a připili na zahájení velké rekonstrukce, která přinese nová místa pro žáky s postižením a lepší podmínky pro děti i učitele.

Jak jsme se loučili se starou školou V Zápolí
19. září 2022 - Jak jsme se loučili se starou školou V Zápolí
„Za naši školu dám ruku do ohně. Během doby, co tam Evička dochází, udělala neuvěřitelný pokrok. Zlepšila se v mluvení. A když jí druzí nerozumí, umí si poradit. Teď třeba chtěla koupit jednu konkrétní sušenku. Nerozuměla jsem. Evička si ode mě půjčila mobil a našla mi její obrázek na internetu. Naučila se také psát tiskacími písmeny, počítat do stovky, kreslit. Ve škole se ukázalo, že má velmi dobrý hudební sluch. Stačí jí slyšet melodii a zahraje ji na klávesy. Když udělá chybu, opraví se. Hrají společně s paní učitelkou, která ji doprovází na kytaru. Také si umí po sobě uklidit,“ říká paní Dana, maminka 14leté Evičky, žačky speciální školy V Zápolí.

Pro Evičku a její maminku a pro další desítky dětí s postižením jsme se pustili do velké rekonstrukce. Děkujeme všem dárcům, jednotlivcům i organizacím, díky kterým může rekonstrukce začít.

A takhle jsme se se starou školou rozloučili:

Na dokončení stavby nám stále chybí prostředky. Budeme rádi za vaši pomoc.

Daruji na rekonstrukci