Diakonie ČCE věnuje na pomoc postiženým v Bejrútu 800 000 Kč

6. srpna 2020

Diakonie ČCE dlouhodobě, i díky prostředkům české vlády, pomáhá ohroženým rodinám přímo v Bejrútu vyrovnat se s tíživými důsledky chudoby a útěku před válkou v Sýrii. Díky své Postní sbírce nyní věnuje 800 tisíc korun od svých přispěvatelů na bezprostřední pomoc po tragické a ničivé explozi, která dále umocňuje sociální a ekonomickou krizi v zemi, kde žije až jeden a půl milionu uprchlíků. A otevírá finanční sbírku pro širokou veřejnost.

Diakonie ČCE věnuje na pomoc postiženým v Bejrútu 800 000 Kč
6. srpna 2020 - Diakonie ČCE věnuje na pomoc postiženým v Bejrútu 800 000 Kč

Erik Siegl, vedoucí zahraničních projektů Diakonie upřesňuje: „Prostředky Postní sbírky využijeme na opravy materiálních škod, nákup zdravých potravin a školních potřeb pro ty nejvíce potřebné děti v Bejrútu.“

Kvůli tragickému výbuchu a nové vlně koronavirové epidemie hrozí opět zavření škol a další výpadek vzdělávání u těch, jež válka v Sýrii a chudoba částečně připravily o jejich dětství. Škola a vyučování, kombinovaná s drobnou ale pravidelnou potravinovou či finanční pomocí, je v mnoha případech hlavní prevencí dětské práce, brzkého vdávání dívek či jiných negativních jevů. Pomáhá dlouhodobě zabránit tomu, aby děti zůstaly v nekončící smyčce chudoby a poskytuje bezprostředně pocit a výhody dětství.

Diakonie ČCE v Libanonu podporuje ve spolupráci s místními organizacemi provoz školy, školky, zdravotnického centra a poskytuje materiální a psychosociální pomoc těm nejchudším, kteří by jinak neměli k těmto základním službám přístup. Komunitní centrum Tahaddi nabízí materiální pomoc i dlouhodobou perspektivu změny, jakkoliv je současnost mnoha jejich klientů především o bezprostředním přežívání. Dvě desítky žen zaměstnává v sociální krejčovské firmě a poskytuje kvalitní vzdělání a volnočasové aktivity 450 dětem, které by jinak neměly šanci vůbec do školy chodit.

Veřejnou sbírku Diakonie na pomoc lidem v Bejrútu nyní můžete finančně podpořit na:

292949292/0300 VS 3247

Přispět lze také prostřednictvím zaslání dárcovské SMS zprávy na číslo 87 777 ve tvaru:

DMS DIAKONIEPOMOC 30

DMS DIAKONIEPOMOC 60

DMS DIAKONIEPOMOC 90

Cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč. Více informací na www.darcovskasms.cz.