16 škol Diakonie se otevřelo pro 440 žáků

24. září 2018

Šestnáct škol Diakonie znovu otevřelo brány 440 dětem a mladým lidem. Co žáky i letos čeká? Podívejte se na komentované fotografie z některých událostí loňského školního roku.

440 žáků nastoupilo do našich škol
24. září 2018 - 16 škol Diakonie se otevřelo pro 440 žáků

Škola Čáslav: Dýňový maraton

čáslav

Díky rodičům a přátelům školy si žáci mohli dopřát práci s dýněmi, velkými plody podzimu. Dlabáním vytvořili originální světla, která po zbytek měsíce října zdobila školní vstup. A ani vnitřek dýní nepřišel na zmar. Recepty na polévku, palačinky anebo rychlou buchtu na plech dodaly třídní učitelky. Kdo přišel včas, mohl ochutnat.

www.specialniskola.org

Školy Vrchlabí: Pobyt v lázních

trutnov

Týdenní ozdravný pobyt ve slovenských lázních ve Velkém Mederu patří k tradičním součástem školního programu. Plavání, dovádění ve vodě i hry na hřišti nepředstavují jen relax, ale výrazně přispívají žákům k jejich rozvoji.

www.specialniskolavrchlabi.cz

Škola Ostrava: Den s bublinami

ostrava

Ve spolupráci s mateřskou školou Sluníčko pořádá ostravská škola bublinkový den. Na zahradě školky děti dovádějí s velkými bublinami a balónky v nejrůznějších tvarech. Stihnou se i hry v pískovišti a zdolávání prolézaček. Žáci Diakonie odcházejí špinaví, ale spokojení, a s velkým úsměvem na tváři.

www.specialniskola.eu

Škola Merklín: Letní tábor ve školní budově

merklín2

V Merklíně u Plzně se nezahálí ani o prázdninách, ve školní budově se totiž pořádá letní tábor. Během pobytu se konají různé hry a soutěže. Horké dny se tráví v zahradním bazénu. Tábor končí pyžamovou diskotékou, zpěvem a hrou na kytaru. S akcí kromě zaměstnanců merklínské školy pomáhají i dobrovolníci.

www.specialniskolamerklin.cz

Školy Praha: Bombastický cirkus

stodůlky

Opravdová manéž, barvy, světla, hudba… Cirkus Bombastico je jeden z nejmenších cirkusů na světě, řadí se mezi tzv. „sociální cirkusy“. A zvířátka v něm neuvidíte. Své umění, které předvedl žákům z pražských diakonických škol v Michli a Stodůlkách, používá k neformální výchově. Při představení diváci zpočátku sedí na židlích, ale než se nadějí, ocitnou se v kruhu mezi cirkusáky a stanou se součástí vystoupení. Točí talíři, chytají a házejí kroužky, tleskají, dupají. Pokud to vyjde, bude se takové představení letos znovu opakovat.

www.skolapraha.diakonie.cz l www.skolapraha4.diakonie.cz

Škola Rolnička: Školní projekt „Podzimní dny“

škola rolnička

Nejdřív jednotlivé třídy musely vypátrat instrukce k celému dni, které byly v budově školy schovány. Potom ve všech třídách proběhla ochutnávka poslepu. Žáci museli poznat třeba syrovou červenou řepu či pečené jedlé kaštany. A pak v jednotlivých třídách nastalo vyrábění podzimních dekorací z přírodnin, a to zabralo času nejvíce. Kromě toho měla každá třída ještě svůj zvláštní úkol – složit podzimní básničku, namalovat podzimní obrázek, vymyslet hádanku na téma podzim. Protože se všechny třídy moc snažily, byla pro každého žáka připravena medaile z bramboru.

www.rolnicka.cz