V září budeme stavět. Pomozte nám a darujte Dar s velkým D

1. září 2016

V zářijové sbírce podpoříme dvě naše zařízení - Mateřskou školku v Chebu a Domov Radost Diakonie Západ. Přidejte se k nám!

V září budeme stavět. Pomozte nám a darujte Dar s velkým D
1. září 2016 - V září budeme stavět. Pomozte nám a darujte Dar s velkým D

Představuje se první zařízení…

Mateřská škola Diakonie ČCE Cheb je nejmladší školou z celé diakonické rodiny. Nyní startuje druhý školní rok, ve kterém bude zařízení navštěvovat 40 dětí.

Co se u nás dělá?

Všechno jako v obyčejné školce. V té naší se navíc vzdělávají také děti s různým postižením. Všichni si tu spolu hrají nebo chodí na procházky, a protože sídlíme v blízkosti hranic, učí se tu u nás také němčina.

Co bychom potřebovali?

Přesto, že jsme nové zařízení, tak se ukázaly některé potřebné věci, které chybí a jsou důležité, jak pro děti mateřské školy, jejich rodiče i zaměstnance. Jedná se o zastřešení hlavního vchodu, které poskytuje ochranu při dešti, pro děti bychom rádi opatřili zastínění pískoviště, kde v horkých a slunečných dnech není žádný stín, pro zaměstnance je třeba vytvořit důstojné zázemí k převlékání. Dále bychom rádi pořídili křovinořez a také vyřešili akustiku prostoru v jídleně, kde vzniká nadměrný hluk.

Kolik nás to bude stát?

Na úpravy bychom potřebovali 25 000 Kč.

přístřešek na pískoviště strisky_nad_dvere_1

Představuje se druhé zařízení…

Domov Radost v Merklíně provozuje Diakonie Západ. Poskytuje služby mladým a dospělým lidem s autismem a mentálním postižením.

Co se u nás dělá?

Klienti Radosti bydlí ve čtyřech oddělených domácnostech, kde mají svůj opravdový domov. Život v zařízení se snaží zachovávat stejný režim, jaký má dospělý člověk. Učí se starat o domácnost – vařit, uklízet, navštěvují různé kulturní akce, sportují i relaxují.

Co bychom potřebovali?

Horké letní dny naši klieti rádi tráví u vody. Vzhledem ke svému handicapu mají ale omezenou možnost vypravit se na koupaliště, proto využívají náš bazén. Ten není zapuštěn do země a vstupuje se k němu přes terasu. Zábradlí, které je na terase, je však již značně opotřebované. Aby naši klienti mohli do bazénu vstupovat bezpečně, potřebovali bychom pořídit nové zábradlí.

Kolik nás to bude stát?

Celkem bychom potřebovali 25 000 Kč.

Diakonie Západ_DOZP Radost_celkový pohled na přístup k bazénu Diakonie Západ_DOZP Radost_detail poškozeného zábradlí

Děkujeme, že pomáháte tam, kde je třeba!

Více o sbírce

Dar Diakonii