V říjnu budeme zahradničit. Díky Daru D.

1. října 2016

Dar s velkým D je v říjnu určen na zahradní terapii v domovech pro seniory v Diakonii Střed. Připojte se s námi ke sbírce!

V
1. října 2016 - V říjnu budeme zahradničit. Díky Daru D.

Představujeme se...

Diakonie Střední Čechy provozuje dva domovy pro seniory, v Libici nad Cidlinou a Kostelci nad Černými lesy. Obě zařízení mají ryze rodinný charakter (v Libici žije 30 seniorů, v Kostelci 27) a jsou určeny lidem, kteří se kvůli vysokému věku a zdravotním obtížím neobejdou bez pomoci druhých.

Co bychom chtěli?

Naším cílem je i přes tato omezení podpořit zájem našich klientů o okolní dění, o činnost i o život jako takový. A právě zde hraje svou nezastupitelnou roli zahradní terapie. Příroda (i její roční cyklus) je našim klientům nesmírně blízká. Svůj život totiž v drtivé většině případů prožili na venkově a práce na zahrádce vždy tvořila přirozenou součást jejich všedních dnů.

A co k tomu potřebujeme?

Abychom mohli seniorům i v pokročilém věku dopřát tuto unikátní terapii, potřebujeme sehnat finance především na pojízdné truhlíky, které díky zvýšené pracovní ploše snadno využijí i lidé na vozíčku, dále na závěsné truhlíky a květináče a především na zeminu a sazenice rostlin.

Kolik nás to bude stát?

Potřebujeme vybrat 23 000 Kč.

Altán v Kostelci  Příprava okrasného jezírka  wmfull.png

Děkujeme, že pomáháte tam, kde je třeba!

Více o sbírce

Dar Diakonii