Dar D pro dvě chráněná bydlení. Přispějte s námi!

1. února 2017

Dar s velkým D v únoru věnujeme dvěma našim zařízením v Diakonii Západ a v Diakonii Betlém.

Dar D pro dvě chráněná bydlení. Přispějte s námi!
1. února 2017 - Dar D pro dvě chráněná bydlení. Přispějte s námi!

Představuje se první zařízení

V chráněném bydlení Můj 1+0 v Přešticích žijí lidé s mentálním postižením. S podporou pracovníků se zde učí bydlet – společně vaří, uklízí, chodí nakupovat, relaxují. Všichni se tu snaží žít tak jako je běžné pro jejich vrstevníky.

Co bychom potřebovali?

Již delší dobu máme v bytě problém se sprchovým koutem. Nevyhovuje potřebám našich klientů – nemá dvířka, vanička není dostatečně hluboká a špatně odtéká voda. Kromě toho se na stěnách v koupelně opakovaně objevuje plíseň. Potřebovali bychom proto koupelnu upravit, pořídit lepší větrák a strop ze speciálního sádrokartonu do koupelen.

Kolik nás to bude stát?

Úpravy koupelny budou stát 25 000 Kč.

Foto_3    Foto_1    Foto_2

Představuje se druhé zařízení

Chráněné bydlení Mirandie je domovem pro 12 mladých lidí s těžším mentálním a kombinovaným postižením. Společně se tu starají o domácnost, pracují i odpočívají a jezdí na výlety.

Co bychom potřebovali?

Tom, jeden z našich klientů, může vzhledem ke svému postižení cestovat v autě jen na svém speciálním vozíku. Vozík je velký a vejde se jen do našeho nového 9místného vozu. Ten bychom ale potřebovali vybavit upínacím zařízením pro vozík a také nájezdovými ližinami.

Kolik nás to bude stát?

Úprava vozu nás vyjde na 25 000 Kč.

Tom    naše nové auto    naše auto 2

Děkujeme, že pomáháte tam, kde je třeba!

Více o sbírce

Dar Diakonii