Naše sbírka Dar s velkým D patří mezi Sbírkové počiny roku!

Naše sbírka získala Cenu Fóra dárců roku 2015. Naše dlouhodobá veřejná sbírka Dar s velkým D obdržela 3. místo v kategorii Sbírkový počin roku / Veřejná sbírka. Těší nás, že patříme k nejdůvěryhodnějším organizátorům veřejné sbírky, je to pro nás motivace i závazek do budoucna. A pro dárce další důvod, proč Diakonii třeba i pravidelně podporovat :)002073

Dar s velkým D je unikátní příležitost, jak podporovat klienty Diakonie  – od malých dětí s postižením třeba až po seniory v požehnaném věku. Každý měsíc vybíráme na jiný smysluplný účel a každý měsíc tak můžete podpořit potřebné v různých zařízeních a službách Diakonie. Sbírka Dar s velkým D každoročně podpoří 12 projektů celkovou částkou zhruba půl milionu korun.

Vybrané prostředky věnujeme také na zcela praktické věci, díky nimž mají naši klienti o něco hezčí život. Pořídili jsme například pomůcky pro děti s postižením, sporák do kuchyně v azylovém domě pro maminky s dětmi nebo speciální nádobí pro seniory. A každý měsíc přibývají další…

Děkujeme všem dárcům, bez vás by to nešlo.

Fórum dárců

Fórum dárců je jediné celorepublikové sdružení zastřešující dárce v České republice. Mezi jeho aktivity patří například známá dárcovská SMS (DMS) nebo webový portál darujspravne.cz, který sdružuje prověřené veřejně prospěšné projekty a umožňuje přispět na jejich podporu.

Vyhlášení výsledků letošních Cen Fóra dárců proběhlo na DÁRCOVSKÉM SUMMITU 2015 v Praze. Záštitu nad touto akcí převzali předseda Senátu Parlamentu České republiky Milan Štěch, předseda PSP ČR Jan Hamáček, ministr pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu Jiří Dienstbier a ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová.

Dar Diakonii