„SMRT HATEFREE“: Po kavárnách i pomáhající organizace

25. dubna 2016

Vedle dalších míst v Praze se i Diakonie stala místem organizovaného útoku vandalů. Ti výhrůžným nápisem „SMRT HATEFREE“ a dalšími projevy vandalismu poškodili vstup do sídla Diakonie na pražských Vinohradech (Belgická ul. 22).

„SMRT HATEFREE“: Po kavárnách i pomáhající organizace
25. dubna 2016 - „SMRT HATEFREE“: Po kavárnách i pomáhající organizace

Události posledního víkendu v Praze vnímáme jako mimořádně znepokojivé. Cílem organizátorů těchto „protestů“ je nepochybně šířit strach a vyhrožovat těm, kteří se rozhodli podporovat ovzduší pokoje a rovného přístupu vůči všem. Diakonie však ze svých postojů nesleví a dál bude plnit své poslání, tedy pomáhat všem lidem bez rozdílu barvy pleti, sexuální orientace, náboženství nebo světonázoru.

„Nenecháme se zastrašit. Diakonie byla, je a bude místem otevřeným a bezpečným pro všechny bez rozdílu. Už proto, že naše práce stojí na křesťanských základech. Nenávist není řešení,“ sděluje ředitel Diakonie ČCE Petr Haška.

Všechny poškozené podniky či instituce spojuje zapojení do sítě HateFree Zone, tedy míst, jež deklarují přístup ke všem lidem bez nenávisti a násilí. Také Diakonie k těmto místům patří a patřit nadále bude.

Další foto na http://goo.gl/1LIh6K

Tisková zpráva ke stažení