Pečovatelka roku 2016

9. listopadu 2016

Slavnostní vyhlášení držitelů ocenění NÁRODNÍ CENA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB – PEČOVATEL/KA ROKU 2016 proběhne v úterý 15. listopadu od 13 hodin v prostorách Novoměstské radnice v Praze. Patronkou ocenění  a milým hostem je herečka Hana Maciuchová. Spolu s ní bude odpolednem provázet moderátorka Českého rozhlasu Marie Retková. Akce se koná pod záštitou Ministerstva práce a sociálních věcí a starostky Městské části Praha 2 Jany Černochové.

Cílem ocenění „Národní cena sociálních služeb – Pečovatel/ka roku“ je podpořit ty, jejichž významným každodenním úkolem je pečovat a pomáhat potřebným. Na jednotlivá ocenění jsou každoročně navrhováni mimořádní, obětaví a zodpovědní pracovníci a pracovnice sociálních služeb. Komise složená z odborníků ze sociální oblasti vybrala z přihlášek nejlepší pracovníky, kteří převezmou titul „Pečovatel/ka roku – pracovník v sociálních službách“, „Sociální pracovník“ či titul „Manager sociálních služeb“.

Celá akce se koná s cílem veřejně vyzdvihnout záslužnou a ne zcela doceněnou práci: „Každá pečovatelka, která dělá svou práci svědomitě, pečlivě a s láskou, si zaslouží naše uznání a obdiv,“ říká Petr Haška, ředitel Diakonie ČCE. „Chceme tímto oceněním upozornit na poslání i zásluhy těchto pracovníků, vyjádřit jim vděčnost a motivovat je k další práci pro ty nejpotřebnější,“ doplňuje Jiří Horecký, prezident Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR.

IMG_7141 copy pečovatelka IMG_7235 copy

Fotografie z minulých ročníků

Nominace do Národní ceny zasílali za svoji favoritku či favorita samotní uživatelé služeb, rodiny a přátelé klientů, jakož i spolupracovníci či vedení pomáhajících organizací. Vyhlášen bude také vítěz internetového hlasování, tzv. Ceny veřejnosti.

Akci pořádají Diakonie ČCE a Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR.

V závěru akce bude možné s oceněnými pečovatelkami a oceněnými pečovateli pořídit novinářské rozhovory.

www.pecovatelkaroku.cz

Tisková zpráva ke stažení