Modré housle Pavla Šporcla zahrají pro Diakonii

15. dubna 2016

Benefiční koncert na podporu lidí s postižením v Diakonii Praha se uskuteční ve středu 11. května 2016 od 19.30 v evangelickém kostele na pražských Vinohradech (Korunní ul. 60). Jako vzácný host večera vystoupí houslový virtuos Pavel Šporcl s jedinečným programem složeným z děl Johanna Sebastiana Bacha a Nicola Paganiniho.

Modré housle Pavla Šporcla zahrají pro Diakonii
15. dubna 2016 - Modré housle Pavla Šporcla zahrají pro Diakonii

Výtěžek koncertu podpoří život klientů stacionáře Diakonie v pražských Stodůlkách. Konkrétně bude věnován na úpravy zdejší zahrady. „Rekonstrukcí zahrady vytvoříme příjemné prostředí především pro naše klienty, ale také pro jejich rodiče a širší veřejnost. Přáli bychom si, aby naše zahrada byla místem otevřeným, kde se budou  setkávat světy postižených i „zdravých“ lidí. S úpravami jsme již začali, k úplné realizaci však potřebujeme sehnat ještě 490 tisíc korun,“ sděluje ředitel Diakonie Praha Jakub Suchel.

Vstupenky na koncert lze pořídit ve třech cenových kategoriích (350 Kč, 250 a 150 Kč). Rezervace a další info na www.diakonie.cz/koncert. „Místo jsme pečlivě vybírali nejen s ohledem na kapacitu, ale zejména pro jeho vynikající akustiku,“ dodává Kryštof Sýkora, jeden z organizátorů. Novogotický sál vinohradského kostela je často používán významnými hudebními soubory jako nahrávací studio.

DP11  DP5

Tisková zpráva ke stažení