Diakonie založila sbírku na pomoc lidem v tornádem poškozeném regionu.

25. června 2021

Před půlnocí se sešlo vedení Diakonie ČCE a Českobratrské církve evangelické k mimořádné situaci na Moravě. Na pomoc lidem v postiženém regionu otevírá humanitární sbírku, do níž Českobratrská církev evangelická ihned vložila 500 tisíc korun.

Diakonie založila sbírku na pomoc lidem v tornádem poškozeném regionu.
25. června 2021 - Diakonie založila sbírku na pomoc lidem v tornádem poškozeném regionu.

„Extrémně vypjatou situaci, kterou prožívají lidé na Hodonínsku si jen těžko dokážeme představit. V noci jsme se proto mimořádně sešli s vedením Českobratrské církve evangelické a společně jsme založili sbírku na pomoc lidem v postižené oblasti. Hmotné škody budou nedozírné, ale nejtěžší pro všechny jsou ztráty na životech. Mohu slíbit, že Diakonie je připravená poskytnout nejen finanční a materiální, ale i duchovní pomoc,“ říká ředitel Diakonie ČCE Jan Soběslavský.

Prostřednictvím farních sborů ČCE Diakonie mapuje i možnosti okamžité pomoci v lokalitách, které zasáhlo tornádo. Jakmile situace na Hodonínsku dovolí, vyšle do postižené oblasti i své dobrovolníky.

„Myslíme na všechny, které katastrofa zasáhla. Vlna solidarity, kterou ve společnosti probudila kovidová krize, ale pokračuje. Hlásí se nám desítky dobrovolníků na pomoc v místě neštěstí, na humanitární sbírce od brzkého rána přibývají příspěvky. Děkujeme. Moc si vážíme každého, kdo v této situaci projeví empatii a pomůže nám přiložit ruku k dílu tam, kde je nejvíce potřeba,“ doplňuje Ivo Mareš, mluvčí Diakonie ČCE.

Informace o humanitární sbírce

Prostředky lze posílat na účet: 2100691426/2010.
Pomoci lze i prostřednictvím DMS. Pošlete textovou zprávu na číslo 87 777 ve tvaru:

DMS DIAKONIEPOMOC 30

DMS DIAKONIEPOMOC 60

DMS DIAKONIEPOMOC 90

Cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč. Službu zajišťuje Fórum dárců.