Cena Floccus patří Institutu důstojného stárnutí

31. ledna 2018

Institut důstojného stárnutí Diakonie ČCE získal Cenu Floccus. Uděluje ji Nadace České spořitelny a letos proběhl již čtvrtý ročník. Cena má vyzvednout organizace a jednotlivce, kteří věnují péči, čas a energii seniorům, lidem s postižením a prevenci a léčbě drogové závislosti.

V letošním roce Nadace ČS odměňovala ty organizace, které jsou příkladem pro ostatní ve snaze o systémové změny ve společnosti. Institut cenu obdržel v kategorii „organizace“ za budování Systému SIPS. Jde o integrační a podpůrné služby v obcích, přesněji o zdravotně - sociální služby, které mají zlepšit zejména péči o seniory.

„Máme radost, že se naše úsilí vyplácí. Systém jsme vyzkoušeli v praxi ve třech obcích, v Prachaticích, Mělníku a Roudnici nad Labem. Ověřili jsme pozici koordinátora podpory služeb, což je člověk, který propojuje seniora s jeho pečující rodinou a poskytovateli služeb. Vše se odehrává v komunitě, tedy v domácím prostředí, které je seniorům známé,“ říká Olga Mutlová, ředitelka Institutu. I když je pozice koordinátora stále nová, z dosavadních zkušeností Institutu vyplývá, že v praxi funguje. SIPS se ukazuje jako flexibilní, nízkorozpočtový systém, který se přizpůsobí podmínkám a možnostem na komunitní úrovni.

Cenu na slavnostním večeru v Rudolfinu převzala 29. ledna Olga Mutlová (na fotce níže druhá zprava).

Organizace_Hanzlickova_Mpsv_Stara_Svitani_Mutlova_Diakonie_Kokrda_Anima  27336614_2018609158156327_1399736815491217260_n

Kontakt pro média: Adam Šůra

Tisková zpráva ke stažení