Putování s Diakonií - tipy na výlety po Česku

Image
Sola Gratia - výhled
Připravili jsme si pro vás několik tipů na výlety po Česku, při nichž můžete narazit na celou řadu našich služeb. Stačí si jen vybrat.
03/08/2021

Plzeň

Plzeň je město mnoha nej. Západočeská metropole na soutoku čtyř řek toho nabízí mnoho na dvoudenní rodinný výlet. Až objevíte všechny plzeňské skvosty, můžete si dát skvělý oběd v diakonické restauraci Kačaba a vyrazit na nákupy outletového oblečení světových značek do obchodů Second Help, které zaměstnávají osoby s různými znevýhodněními.

Plzeň

Image
Plzeň

Bystřice pod Hostýnem

Image
Hostýn

Návštěva nejznámějšího poutního místa na Moravě, keltského oppida a krásné výhledy do kraje s možností ubytování v prvorepublikové vile. To všechno a ještě víc vás čeká v Bystřici pod Hostýnem.

Bystřice pod Hostýnem

 

Terezín

Pevnost Terezín nechal postavit císař Josef II. a pojmenoval ji po své matce Marii Terezii. Pevnost sloužila k obraně vlasti, ale také jako těžký žalář. Za druhé světové války se nechvalně zapsala do dějin jako židovské ghetto. Toto místo, které je pevně vetkáno do českých dějin, by měl alespoň jednou za život navštívit každý z nás.

Terezín

Image
Terezín

Litoměřice

Image
Litoměřice

Litoměřice, město na úpatí Českého středohoří a terezínské Kotliny, které toho k návštěvě nabízí víc, než se nám vejde do našeho průvodce. Město, kde si na své přijdou děti i dospělí. Aktivní turisté mohou prozkoumat blízké okolí, ostatní si užijí městských radostí. 

Litoměřice

Krabčice

"Svačinu nechte doma aneb pěší výlet z Roudnice na Říp a zase zpátky." Připravili jsme si pro Vás výlet z Roudnice nad Labem na Říp, s občerstvením po cestě v bistru Diakonie v Krabčicích. A také Vám nabízíme pár tipů na to, co vidět v samotné Roudnici. 

Krabčice

Image
Rotunda Říp