Předvánoční sbírka Krabice od bot se blíží do finále

Image
Krabice od bot
Dvanáctý ročník Krabice od bot, největší vánoční sbírky dárků v ČR pro děti ohrožené chudobou, se blíží ke svému konci tuto neděli 4. prosince. Cílem je vybrat a následně rozdat 50 000 dárků, které pomohou chudým dětem prožít radost z vánoční nadílky. Aktuálně je od dárců přislíbeno 30 771 dárků, které do konce týdne doputují na sběrná místa.
22/12/2022

Sbírka v celém Česku začala 21. listopadu a trvá do neděle 4. prosince 2022. Bezprostředně poté budou krabice rozdány přímo do ohrožených rodin, kde je děti najdou pod vánočním stromečkem a zažijí tak radostný pocit obdarovaných.

„Do konce sbírky nám zbývají čtyři dny a ke dnešnímu máme doručených nebo na cestě k nám 31 728 dárků z 50 000, které jsme si stanovili jako letošní cíl,“ říká Zdeňka Sobotová, manažerka sbírky Krabice od bot.

Stejně jako v minulých letech se i letos zatím sešel znatelně menší počet dárků pro chlapce než pro dívky. „V tuto chvíli máme přislíbené dárky pro 69 % chlapců a 81 % dívek. Poptávka dárků pro chudé chlapce je však, přesně naopak, vyšší než u dívek,“ dodává Zdeňka Sobotová a apeluje tak na další případné dárce, kteří se ještě chtějí do sbírky Krabice od bot zapojit, aby pamatovali zejména na chlapce ve věku nad deset let.

Krabice lze darovat na více než 150 sběrných místech rozmístěných po celé ČR. Nejvíce z poptávaných dárků v tuto chvíli chybí v Ústeckém a Středočeském kraji.

Spolu s Krabicí od bot běží i sbírka Krabice online, prostřednictvím které lze podpořit děti a rodiny ohrožené chudobou finančně, online převodem. Z výtěžku Krabice online Diakonie podporuje dlouhodobé projekty zaměřené na doučování, motivaci a podporu znevýhodněných dětí.

Všechny informace o sbírce a možnostech podpory jsou uvedené na www.krabiceodbot.cz