Hana Maciuchová a Alfred Strejček rozdávali ocenění těm, kdo pomáhají a pečují

11. 11. 2015

Na dvě desítky pracovníků pomáhajících profesí převzaly ocenění za svou náročnou práci. Slavnostní vyhlášení celostátního ocenění PEČOVATEL/KA ROKU 2015 - NÁRODNÍ CENA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB proběhlo 10. listopadu v reprezentativních prostorách pražské Novoměstské radnice. Patronkou se stala opět herečka Hana Maciuchová, kterou skvěle doplňoval moderátor slavnosti, herec a recitátor Alfred Strejček. Akce se konala pod záštitou Ministerstva práce a sociálních věcí a starostky Městské části Praha 2 Jany Černochové.

Cílem akce, již každoročně pořádají Diakonie ČCE a Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR, je veřejně ocenit a podpořit ty, jejichž významným každodenním úkolem je pečovat a pomáhat druhým. Nominace do Národní ceny zasílali za svoji favoritku či favorita samotní uživatelé služeb, rodiny a přátelé klientů, jakož i spolupracovníci či vedení pomáhajících organizací. Ze všech kategorií pak odborná komise vybrala dvacítku nejlepších, kteří byli oceněni právě na slavnostním vyhlášení v Praze.

Jsme poctěni, že se patronkou ocenění vyzdvihujícího přínos sociálních služeb stala opět Hana Maciuchová. Vedle předávání cen popřála herečka oceněným také recitací poezie ve dvojici s nezapomenutelným Alfredem Strejčkem, moderátorem akce. Přítomné pozdravila také náměstkyně ministryně práce a sociálních věcí Zuzana Jentschke Stöcklová. Zaplněnou Novoměstskou radnici osvěžilo temperamentní hudební vystoupení skupiny GOJI.

„Říká se, že úroveň každé společnosti či přímo civilizace se pozná podle toho, jak dovedou její členové pečovat o slabé a nemocné. Je-li tomu tak, pak je to právě každodenní práce vás -pečovatelek a pečovatelů, co naši společnost nese a o co se naše společnost opírá,“ vzkázal oceněným ve svém úvodním slovu Alfred Strejček.
Při svých úkolech si pracovníci pomáhajících profesí často připomínají odpovědnost i nejhlubší podstatu služby druhým, citujme z osobního medailonku jedné ze soutěžících: „Za jednu z nejdůležitějších vlastností sociálního pracovníka považuji lásku k lidem a pokoru. Pokoru k zaměstnání, které se nikdy nelze zcela naučit.“

Děkujeme našim partnerům a dárcům

INBORN

NAZEV WEBU