Diakonie ČCE zahájila povodňovou pomoc

2. 6. 2013

Diakonie ČCE zahájila humanitární pomoc v mimořádné povodňové situaci v zasažených oblastech královehradeckého a jihočeského kraje. Postupně nasazovaná pomoc pokrývá nyní konkrétně oblast Staré a Nové Paky, Dvůr Králové n. Labem a Hostinné (Královehradecko, částečně Liberecko), na jihu republiky pak České Budějovice a Soběslav.

„V současné době svoláváme první dobrovolníky, kteří budou podle potřeby nasazeni na odklízení povodňových škod v okamžiku, kdy svoji pomoc v terénu ukončí armáda a hasičské sbory s těžkou technikou. Postupujeme koordinovaně v návaznosti na rozhodnutí krizových protipovodňových štábů a důkladně monitorujeme a řešíme situaci v základnách na pomoc obětem záplav budovaných operativně v terénu“, sdělil ředitel střediska humanitární pomoci Jan Dus. Vyžádá-li si to situace, poskytne Diakonie pro nejvíce postižená místa další vyškolené dobrovolníky a materiální i tzv. první občanskou psychosociální pomoc.

Fotografie z 2.června 2013, Nová a Stará Paka

Diakonie ČCE je dlouhodobě zapojena do Integrovaného záchranného systému ČR, který je zřizován Ministerstvem vnitra ČR. Pomoci postiženým živelnými katastrofami se Diakonie aktivně věnuje již od roku 1997 a do dnešního dne zde rozdělila více než 67 milionů korun. Zároveň dlouhodobě vzdělává a zajišťuje dobrovolníky, kteří jsou na zasažená místa vysíláni.

O dalším postupu humanitárních prací vás budeme průběžně informovat.

Přečtěte si, jak Diakonie pomáhala při povodních v minulých letech.

Připojené soubory