Být vidět: Cenu získala i kampaň na podporu seniorů

13. 10. 2011

Aktualne.cz | 12. 10. 2011

Praha - Soutěž "Být vidět" zná své vítěze pro letošní rok. Hlavní cenu získala například firma, která se snaží změnit pohled veřejnosti na seniory.

Nejlepším webovým projektem se v letošním roce stal Skutečný dárek. Jeho autorem je organizace Člověk v tísni. Služba umožňuje na stejnojmenných stránkách zakoupit darovací certifikát, kterým přispěje na pomoc v Africe nebo Asii.

Na druhé příčce se umístila platforma Inventura, která umožňuje publikování a šíření tvorby lidí s mentálním handicapem. Třetí byl projekt Barevný svět dětí a Nadační fond dětské onkologie Krtek.

Přispět lze i znalostí literatury

Cenu za nejlepší internetovou kampaň si odnesla Diakonie ČCE za projekt „Otevřeno seniorům". Ten má za cíl snižovat diskriminaci starších lidí.

Na dalších místech skončily Diecézní charita Brno, která poskytuje veřejnosti informace o cílových skupinách a sama jim pomáhá, a Linka bezpečí s kampaní "Pomněnkový den".

Za nejlepší propojení projektu a kampaně porota označila iniciativu určenou pro žáky základních a středních škol Čtení pomáhá. Čtenáři najdou na stránkách projektu seznam českých a zahraničních knih. Pokud u vybraného titulu zodpoví správně čtyři otázky, dostanou kredit 50 Kč, který mohou věnovat na jeden z několika charitativních projektů.

Čtvrtou oceňovanou kategorií byla Nejlepší výroční zpráva. Zde si cenu odnesly Nadace divoké husy, APROPO a Nadace OKD.

Originál článku čtěte zde.

Děkujeme našim partnerům a dárcům

INBORN

NAZEV WEBU