Amnesty International a Diakonie ČCE byly na Žihadle nejúspěšnější

17. 11. 2011

Pátý ročník soutěže Žihadlo 2011 o nejlepší veřejně prospěšnou reklamu zná své vítěze. Třikrát se na výsledkovou listinu dostala kampaň Amnesty International „3 minuty stačí“, dvakrát zabodovala Diakonie ČCE.

Strategie.cz | 16. 11. 2011

Praha - První místa na letošním klání veřejně prospěšné reklamy byla rozdělena tak, že ani jedna z přihlášených organizací nezískala víc než jedno zlato. Nejúspěšnějším projektem pro rok 2011 ale byla díky zlatu v kategorii internet a nominaci v kategorii tisk a rádio kampaň Amnesty International „3 minuty stačí“ (zlato za internet patří agentuře Visual Cretive a dvě nominace si připisuje TBWA\Praha). Vítězství a nominaci si ze slavnostního vyhlášení odnesli zástupci Diakonie ČCE za spot ke kampani Otevřeno seniorům (od ProBono, což jsou exThamesdown Ivan Peterka a Marek Hejduk) a internetový projekt Rodina webů Diakonie.cz od agentury Vizus.

Podívejte se na vítězný televizní spot:

„Oproti minulému roku jsme hodnotili méně prací - zatímco loni to bylo rekordních 63 projektů, letos jsme vybírali ze 43. Vzhledem k ekonomické situaci jsou samy reklamní agentury donuceny šetřit, což se samozřejmě projevuje i na možnostech podpory neziskových organizací a jejich kampaní. O to víc je třeba vážit si těch agentur, které i v této době pracují na veřejně prospěšných projektech,“ řekl ředitel reklamní agentury McCann Erickson a člen poroty Jan Binar.

Tři minuty pro Amnesty International

„Letos byla porota opět složena z odborníků na grafiku, marketing, společenskou odpovědnost, média a neziskový sektor. Hodnotilo se kreativní zpracování kampaní společně s jejich zacílením a publicitou. Někde rozhodovaly o vítězi doslova jednotlivé body, nakonec to ale dopadlo tak, že v každé kategorii zvítězila jiná nezisková organizace. Porotci soutěže Žihadlo přitom hodnotí individuálně a sami až do slavnostního vyhlášení výsledků neví, jak jejich hodnocení dopadlo,“ uvedl k průběhu soutěže za organizátory ředitel obecně prospěšné organizace Neziskovky.cz Marek Šedivý.

Celý článek čtěte zde.

Děkujeme našim partnerům a dárcům

INBORN

NAZEV WEBU