Sbírka na podporu syrské rodiny

1. 9. 2015

Sbíráme peníze na podporu přesídlení syrské rodiny, manželů se dvěma malými dcerami z Damašku do České Republiky.

Sbíráme peníze na podporu přesídlení syrské rodiny, manželů se dvěma malými dcerami z Damašku do České republiky.

Příběh rodiny je podobně smutný a dramatický jako příběhy tisíců dalších lidí z válečného konfliktu v Sýrii – přišli o dům, o práci, bojí se o životy své a svých dětí. Kromě toho, že jsou to křesťané, se ale tato rodina odlišuje ještě jednou věcí, která její přestěhování do České republiky činí logičtějším a dává velkou šanci na integraci do české společnosti - paní Adla má matku Češku a tudíž má ona i její dvě dcery české občanství, ačkoli vždy žily v Sýrii. Rodina by se tudíž mohla přestěhovat do ČR a nenarážela by na takové potíže, jakým čelí ostatní uprchlíci z válečných zón (problémy s dokumenty při vstupu do země, obtížnost dosáhnout na azyl - udělenou mezinárodní ochranu). Hlavní překážkou je, že na přesídlení nemají peníze. A ty budou potřebovat pro první měsíce života u nás, než se naučí česky, najdou si práci a budou moci sebe a děti sami živit

Peníze vybrané prostřednictvím této sbírky by tedy měly rodině pomoci po přestěhování do Čech pokrýt počáteční náklady života v ČR.

Na těchto stránkách budeme pravidelně informovat o situaci rodiny a o tom, jak jsme s vybranými penězi naložili.

Pokud budete potřebovat potvrzení o daru nebo darovací smlouvu, kontaktujte laskavě paní Terezu Provazníkovou na adrese: tereza.provaznikova@diakonie.cz.

Předem děkujeme všem ochotným dárcům.

Číslo sbírkového účtu 359 6666 359/0800, variabilní symbol: 198

Přispět můžete i pomocí darovacího certifikátu na http://www.mnoho-tvari-pomoci.cz/vsechny-darky/podpora-syrske-rodiny/

Děkujeme našim partnerům a dárcům

INBORN