Pro výtvarnou činnost není věk překážkou

1. 10. 2013

1. říjen byl před patnácti lety vyhlášen Organizací spojených národů jako Mezinárodní den seniorů. Tento den si připomíná i Diakonie ČCE, která se seniorským tématům a konkrétní pomoci seniorům věnuje od počátku své činnosti. V této souvislosti pořádá diakonické středisko ve Dvoře Králové výstavu obrazů a fotografií s příznačným názvem Výtvarná tvorba 80+.

Výstava probíhá během října v prostorách městského úřadu na náměstí TGM ve Dvoře Králové. Autory obrazů jsou lidé, kteří využívají služeb královédvorského střediska Diakonie, kde se pod vedením akademického malíře Františka Kalenského věnují výtvarné tvorbě. Vznikají při ní zajímavá díla, která zachycují různá témata a vyjadřují představy, pocity a vzpomínky.

Potvrdilo se nám, že vysoký věk není pro výtvarnou činnost překážkou. Všichni autoři jsou starší 80 let a několik žen patří dokonce k nejstarším občanům města, protože již mají za sebou krásnou devadesátku.

Fotografie Ireny Vězdové

Důležitou součástí výstavy jsou fotografie zachycující atmosféru, při které senioři v Diakonii svá díla tvoří. Jejich autorkou je fotografka Irena Vězdová, která se ve své tvorbě věnuje lidem, jejich příběhům, práci a emocím.

Přijďte se také podívat!

Děkujeme našim partnerům a dárcům

INBORN

NAZEV WEBU