NGO Market 2012: Diakonie představila opuštěnou hůl a ukradenou kabelku

11. 5. 2012

Diakonie ČCE opět nechyběla na letošním, již 13. ročníku veletrhu neziskových organizací NGO Market. V prostorách Národní technické knihovny v Praze se představilo na dvě stovky neziskových organizací. Návštěvníci se mohli seznámit s pestrostí jejich aktivit a s možnostmi, jak se do projektů zapojit - jako klienti, dobrovolníci či jako dárci.

Diakonie ČCE letos představila dvě novinky:

Návštěvníci si mohli v praxi vyzkoušet speciální počítač ovládaný očima, jež je součástí poradenského centra Lifetool. Jeho snahou je zapojit lidi s postižením do běžného života pomocí tzv. asistivních technologií (tedy různých pomůcek, které odstaňují bariéry a usnadňují komunikaci s okolím).

V centru dění - v parteru knihovny - byla po celý den k vidění také instalace opuštěných seniorských předmětů (hůl, ukradená kabelka), které návštěvníkům položily otázku k zamyšlení: "Musí se ztratit, abychom si jich všimli?" nebo "musí být okradeni, abychom si jich všimli?" Instalace představuje další pokračování dlouhodobé sociální kampaně Otevřeno Seniorům. Jejím cílem je změnit pohled veřejnosti na seniory a ukázat, že stáří a stárnutí má svoji kvalitu a cenu. Více na www.otevrenoseniorum.cz.

Děkujeme našim partnerům a dárcům

INBORN

NAZEV WEBU