Dostavěná škola v Merklíně slavnostně otevřena!

24. 9. 2013

20. 9. 2013 byla za účasti hostů slavnostně otevřena nová přístavba Speciální školy v Merklíně. Při této příležitosti vyprosil škole požehnání farář Jan Satke a přípitek pronesl ředitel Diakonie ČCE David Šourek. Celým slavnostním programem provázela ředitelka školy Ivana Kováčová, která je od r. 2009, kdy se nápad na přestavbu zrodil, iniciátorkou celého projektu.

Blahopřejné projevy následoval hudební program v podání žáků Základní umělecké školy a sboru Andílci.

Přístavbou je nyní původní budova rozšířena o nové pavilony. V přízemí přibylo zázemí pro děti s těžkými a kombinovanými vadami. Děti tu mají třídu, hernu, míčkový bazén a také relaxační místnost. V 1. patře potom mohou žáci školy využívat dvojmístnost, v níž je prostorná jídelna spolu s kuchyňským zázemím, a tělocvična.

Rekonstrukce školy vyšla na 13, 5 milionu korun. Podařilo se ji realizovat díky štědrým dárcům, přesto nemalou část nákladů bude škola teprve splácet z úvěru.

Přispět přestavbu školy můžete také vy na sbírkové konto: 188716712/0300, vs 71197583
Speciální škola v Merklíně slouží už od r. 1994 dětem s mentálním postižením, kombinovanými vadami nebo autismem. Momentálně ji navštěvuje 51 dětí. Více o škole...