V červnu se zahradničí

1. 6. 2015

Červnový Dar s velkým D je určen pro dva domovy pro seniory ve Vsetíně a v Myslibořicích. Obě střediska se rozhodla udělat radost místním zahrádkářům.

Představujeme se...

Domovy pro seniory Vsetín Ohrada a Myslibořice jsou pobytová zařízení pro seniory a pro lidi s různým typem demence. Jejich snahou je vytvořit prostředí, které by se co nejvíce podobalo skutečnému domovu, a aby zde ti, kdo již ztratili schopnost sami se o sebe postarat, mohli prožívat podzim svého života klidně a důstojně.

Co proto plánujeme udělat?

Pro udržení psychické pohody seniorů je totiž nesmírně důležité vést život co nejvíce podobný tomu, na nějž byli zvyklí ze svých vlastních domovů. Mnohým z nich chybí možnost blízkého kontaktu s rostlinami a půdou, ale zdravotní stav většiny z nich nedovoluje se k této radosti vrátit. Naštěstí existuje řešení v podobě pojízdných záhonků. Jedná se o speciální prostornou nádobu ukotvenou na konstrukci opatřené kolečky, se kterou se dá zajet prakticky kamkoliv (na terasu, do místnosti…). Na takovémto záhonku pak může pohodlně vysévat, sázet, plet, zalévat a sklízet plody své práce i senior sedící na židli nebo na invalidním vozíku.

Kolik na to budeme potřebovat?

Pro obě střediska bude vybavení stát 30 000 Kč.

Domov Myslibořice - kliknutím zvětšíteDomov Myslibořice - kliknutím zvětšíte mobilní záhonek - kliknutím zvětšíte

Děkujeme, že spolu s námi pomáháte, kde je třeba.

>> sbírka skrze dárcovský portál darujspravne.cz je v měsíci červnu určena na nákup nového auta pro službu Jubilata Diakonie Západ

Děkujeme našim partnerům a dárcům

INBORN

NAZEV WEBU