co znamenají jednotlivá čísla?

Pokud Vás zajímá diakonická statistika, nebo chcete znát podrobnější vysvětlení číselných hodnot, pak čtěte dále.

Spravujeme 130 zařízení v ČR

Diakonie ČCE je organizačně rozdělena mezi střediska, školy a servisní jednotky, které můžeme najít po celé republice. Dohromady jich je 37. Tyto organizace se dále dělí na zařízení - jednoduše řečeno pobočky, v nichž se poskytují různé služby. Těch je v současné době více než 130.

Máme pobočky ve 13 krajích

Naše pobočky-zařízení jsou rozmístěny asi v 80 městech a obcích po ČR, s výjimkou Pardubického kraje. Jejich síť je v různých krajích různě hustá. Naše zařízení vznikají především podle aktuálních potřeb klientů.

Pomáháme v 10 zemích světa

Kromě České republiky pomáhá Diakonie i v jiných, rozvojových zemích. Působí zde především prostřednictvím Střediska humanitární a rozvojové spolupráce. Výsledky práce můžete hledat v Moldávii, Ukrajině, Kambodži, Myanmaru, Iráku, Sýrii, Jordánsku, Etopii a Zambii.

Právě teď pomáháme 2300 klientům

Číslo vyjadřuje, jakou kapacitu mají naše sociální, zdravotní a vzdělávácí služby. Neznamená, že každý den navštíví naše zařízení takový počet lidí, ale při plném využití všech našich služeb k tomu může dojít. Číslo se průběžně mění podle vznikajících a zanikajících služeb. Počet se zvyšuje také během mimořádných událostí.

Jaká čísla by Vás mohla zajímat dále?

• Pracuje u nás více než 1700 lidí - od sociálních pracovníků, pečovatelů a zdravotníků přes údržbáře a uklízečky až po administrativní pracovníky a manažery. Každý je potřebný!
  • Dochází k nám více než 1000 dobrovolníků, kteří s nadšením přikládají ruku k dílu. Docházejí do domovů pro seniory, do rodin s dětmi, píší si s vězni, pomáhají při povodních nebo třeba natírají ploty.
  • Jsme jedním z 47 členů Eurodiakonie - evropského sdružení církevních organizací.
  • V Čechách působíme od roku 1903.